top of page
  • zeynepberkol

Bildiğimiz ve Zaman Zaman Unuttuğumuz Minik 3 Detay


Zihniniz nasıl bu aralar?

Bir yün yumağı gibi karışık mı?

Bir bulut içindeymiş gibi sisli mi?

Düşüncelerini mi yakalayamıyorsun, yoksa ne yapacağını mı bilmiyorsun?



Olur bazen. Her şey üstü üste geldiğinde nereden başlayacağını bilemez insan. Hele şu zamanın belirsizliği, geleceğe dair endişeleri iyice yukarı taşıyabilir.

Bu zamanlarda insanın kendisi ile bağlantısı kopabilir. O kadar çok işe yaramaz “yap yap yap” durumu vardır ki… Durmayı unutabiliriz. Bazıları durma işaretlerini görür. Görmezsen yaşam öyledir ki yandan tatlı tatlı el sallar, onu da mı görmedin toslarsın bir yere.


Benim yaşam deneyimim böyle. Yürüdüğüm yolda çok şükür toslamadan o el sallamaları görebilecek araçlar edindim. Çoğu zaman işe yararlar. Hiç mi toslamazsın Zeynep derseniz e tabi ki hayat bana öğrenme şansı verir elbette. Yani toslarım.


İster toslamış olalım, ister el sallandığını görmüş, ya da her şey yolunda olsun, aşağıdaki 3 adım her zaman yolumuza destek olur. İsterseniz siz de benim gibi tam karşınıza minik bir hatırlatıcı koyun. Hatırlayacağınızı değiştirmeden, hatırlatıcıyı zaman zaman değiştirmeyi unutmayın ki gözünüz alışıp görünmez olmasın:-)


1) Bedeni şarj etmek:

Beden ve zihin birlikte çalışırlar. Bir an durun bedene odaklanın. Tüm bedeni tarayın ve gerginliklere bakın. Vücudumuz sert veya gergin olduğunda, zihin muhtemelen aynı hisseder. Gerinin, boynunuzu, sırtınızı bacaklarınızı hareket ettirin. Bu iki dakikalık dikkatli hareket uygulaması, fiziksel ve zihinsel olarak kendinizi daha rahat hissetmenize yardımcı olabilir.

2) Düşüncelere gözlemci kalmak:

Kafanızı meşgul eden düşüncelere sadece iki dakika gözlemci kalın. Sadece nefes alıp vererek onları seyredin. Bunu yaparken kendinize bir dost gibi davranın. Kendinizi can kucağı ile dinleyin. Yorum yapmadan ve hiç yargılamadan.


3) “Yapma” modundan çıkmak:

Sürekli “yapmanın” sizi zihinsel aşırı hıza yönlendirebileceğine dikkat edin. Size daha huzurlu olma seçeceği verecek kısa molaları unutmayın. Mümkünse yeşille buluşun.


Bilgi güzeldir. Bilgiyi deneyime katmak daha da güzel.


Önümüze düşen güzelliklere uyanık olmamız dileği ile...






51 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page