top of page
  • Yazarın fotoğrafıZeynep Berkol

Yaşam, Parçası Olduğumuz Doğa Gibi Her Zaman Dengesini Buluyor.


Hareket, motivasyon, ilerleme, planları hayata geçirebilme... Tüm bunlar “Sağlıklı Eril Enerji”nin göstergesi. Bu enerjinin ise doğada “ateş” elementi ile temsil edildiği söylenir. Eğer içimizde bizi harekete geçirecek bu ateş dengeli olmaz ise bizi günlük yaşamda sıkıştırıp akışımızı bloke edebilir. Mesela azalırsa üstümüze üşengeçlik, erteleme gibi haller geliyor, çoğalırsa kendimizi ya da etrafımızdakileri yakabiliyor. Kendimize ya da diğerlerine öfke hallerimiz yani. Bu dönemlerde geri çekilip, istediklerimizi yaşama geçiremiyebiliyoruz, bir diğer değişle yaşama katmak istediklerimizle, hedeflerimizle bağımız zayıflayabilir.

Geçtiğimiz dönem kendimi telaşsızca izlediğim bir zaman dilimiydi. Değişik, ağzımda güzel tat bırakan bir deneyim…

Düşündüklerimi, hayal ettiklerimi hayata geçirmekte ilgili acele etmedim. İleriye doğru adım atmasam da, planlarımı uygulama konusunda biraz geri dursam da, onlardan kopmadım. İçimdeki ateşi taze tutmaya çalıştığımı, şimdi bu noktadan bakınca farkına varıyorum.

Peki nasıl o ateşin, “sağlıksız eril” tarafına geçmesine, sönmesine ya da harlanmasına izin vermeden geçti bu zaman?

Aktif projelerde yer almadım evet, bununla birlikte yenileri için hayal kurdum, onları yazıya döktüm. Bol bol meditasyon yaptım. Daha önce aldığım bir çok eğitimin tekrarını yaptım. Kitap okudum. İçimde gelip giden duyguları izledim. Yaptığım eril enerjimi yani ateşi canlı tutmaktı aslında ve bunu da “sağlıklı dişil enerji” ile dengelediğimi görüyorum. Doğa ile hasır neşir olmak, kendine özen göstermek, hayal kurmak, sabah yazıları, dış dünyadan biraz uzaklaşmak ve içe dönmek, sevgili dostum @denizsarisoyyildirim ın mindfulness programı ve bizimle paylaştığı pratikler, kışın soğuklarına karşı nerede soba orada ben durumu… Hepsi de sağlıklı dişil enerjinin davetiydi. Ve iyi de oldu.

Yaşam kendi dengesini her zaman buluyor.

O denge halinde yaşamda telaşsız akış ise içimizde hayata karşı güveni destekliyor.

Belki bu ay ‘Kalbin Konuşsun’ çemberimizde Eril-Dişil enerjileri ve nasıl dengeleyeceğimizi konuşuruz.

İçimizdeki ateş, yaşam enerjimiz, yaşam neşemiz hiç bitmesin.

Sevgiyle…

17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page